Opslag

Door thermische opslag toe te passen in je woning voorzie je op een duurzame manier van warm tapwater.

Een thermische batterij zet elektriciteit direct om in warmte en slaat die op voor de warmwatervoorziening. In ons assortiment vind je de Flamco Flextherm Eco lijn. Met zijn compacte design en efficiënte werking past FlexTherm Eco in elke woning en is het toestel zeer zuinig (energielabel A+ voor stilstandverliezen).

Opslag1

Flamco Flextherm Eco

Flexterm_set

FlexTherm Eco bevat anorganisch zout als PCM (phase change material). Dit zout wordt via een elektrische spiraal tot 70 °C opgewarmd. Bij die temperatuur is het zout helemaal vloeibaar. Zodra er vraag is naar warm tapwater koelt het zout weer af. De vrijgekomen warmte-energie wordt afgegeven aan de met water gevulde warmtewisselaars, die warm tapwater genereren.

FlexTherm Eco 6E levert 12,5 liter warm water per minuut (CW5), voldoende om minimaal 185 liter aan warm (douche)water te leveren. Gebruik de FlexTherm Eco in combinatie met PV-panelen als Hotfill, zodat hij de wasmachine of vaatwasser met warm water vult. Dit resulteert in 75 à 80% energiezuiniger wassen wat al snel 11% van de totale elektriciteitskosten per huishouden bedraagt.

Productdetails

Meer verduurzaming

Wil je meer lezen over duurzaam renoveren? Hieronder kun je doorklikken naar een ander facet.

Vragen & advies

Heb je vragen over een onderwerp of een product? Neem dan contact op met onze klantenservice. Bel ons op 026 376 0218 of stuur een bericht via de onderstaande knop.

Copyright © 2024 Installand B.V.