Leveringsvoorwaarden

Installand.nl is een handelsnaam van Installand B.V. Installand.nl onderschrijft de Gedragscode Elektronisch Zakendoen van Electronic Commerce Platform Nederland. Op alle aankopen via Installand.nl zijn tevens de algemene voorwaarden van toepassing van de Stichting Webshop Keurmerk, waarbij Installand.nl is aangesloten (zie de bijlage onderaan deze pagina).  

Bescherming persoonsgegevens

Installand.nl heeft passende maatregelen genomen ter beveiliging van de elektronische overdracht van persoonsgegevens. In ons Privacyreglement staat beschreven hoe wij de bescherming van uw persoonsgegevens waarborgen.

Prijs- en productgegevens

Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW. De op deze website getoonde informatie wordt met constante zorg en aandacht samengesteld. Desalniettemin is het mogelijk dat informatie op onze website onvolledig en/of onjuist is. Indien een order producten  bevat waarvan de prijs- of productinformatie op onze website niet correct blijkt te zijn, dan is Installand gerechtigd dat deel van de order te annuleren, waarbij restitutie plaatsvindt van het daarmee corresponderende orderbedrag.

Betaling

U kunt kiezen uit betalen via iDEAL, creditcard, bankoverschrijving, Bancontact/Mister Cash of contant bij afhalen. Voor creditcard betalingen geldt een toeslag van 2%. 

Annulering bestelling

U kunt uw bestelling te allen tijde geheel of gedeeltelijk annuleren. Wij berekenen geen annuleringskosten. Indien u offerte heeft aangevraagd voor producten buiten ons basisassortiment dan kunnen inzake annulering afwijkende bepalingen gelden indien die in de offerte staan vermeld.

Zichttermijn en retournering goederen

De zichttermijn is 30 dagen vanaf de leverdatum van uw bestelling. Tijdens deze termijn dient u zorgvuldig om te gaan met het product en de verpakking. Uitgangspunt is dat u het product mag hanteren en inspecteren zoals u dat in een fysieke winkel zou mogen doen. Indien u offerte heeft aangevraagd voor artikelen buiten ons basisassortiment dan kunnen inzake retournering afwijkende bepalingen gelden indien die in de offerte staan vermeld. Installand vergoedt het aankoopbedrag, inclusief eventuele bezorgkosten die in rekening zijn gebracht voor het geretourneerde product. Het bedrag wordt onverwijld teruggestort zodra wij de geretourneerde artikelen in goede orde retour hebben ontvangen, doch uiterlijk binnen 14 dagen nadat u de herroeping heeft gemeld. Installand hanteert voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat u heeft gebruikt, tenzij u instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor u. Wilt u producten retourneren, dan kunt u daarvoor het retourformulier gebruiken die wij meesturen met uw orderbevestiging. U kunt kiezen uit terugbrengen naar een afhaalpunt, opsturen per post (verzendkosten voor uw rekening) of door ons laten ophalen (retourvrachtkosten € 30,00 inclusief BTW binnen Nederland).

Afhalen

U ontvangt vooraf een bevestiging van ons wanneer u uw bestelling kunnen afhalen bij het door u aangegeven afhaalfiliaal. De bestelling dient binnen twee weken afgehaald te worden op vertoon van de orderbevestiging of factuur die u per e-mail van ons ontvangt.

Bezorgen

Voor bezorgen binnen Nederland geldt een basistarief van € 5,95 en worden orders boven € 50,-- vaak gratis bezorgd. Voor bepaalde goederen (zoals lengte, pallet of breekbare goederen) gelden echter altijd verzendkosten samen met een extra toeslag. De bezorgkosten worden in uw winkelmandje aangegeven. Voor leveringen in het buitenland is het bezorgtarief op aanvraag. De goederen worden afgeleverd tot aan de voordeur of op de bouwlocatie, tenzij er belemmeringen zijn die dit onmogelijk maken of waardoor snelle lossing niet mogelijk is. In dat geval worden de goederen zo dicht mogelijk bij de toegang tot de woning, bedrijfspand of bouwlocatie afgeleverd. Bij (grotere) bezorgorders wordt vooraf bevestigd of de door u aangegeven leverdatum mogelijk is. Indien dit niet het geval is, dan spreken wij met u een alternatieve datum af. Indien op het aflevertijdstip niemand aanwezig is om de bestelling in ontvangst te nemen dan wordt de bestelling of eenmaal opnieuw aangeboden of afgeleverd op een afhaallocatie van de vervoerder.

Aanbiedingen

Prijzen met betrekking tot aanbiedingen gelden alleen zolang de voorraad strekt.

Garantie en aansprakelijkheid

Voor alle producten geldt de standaard fabrieksgarantie, waarbij de voorwaarden gelden die door de fabrikant zijn aangegeven in hun productbijsluiters of op hun internetsite. Indien de fabrieksgarantie hierover geen uitsluitsel geeft dan geldt een standaard garantietermijn van een jaar vanaf de leverdatum. De garantie vervalt indien het product is blootgesteld aan abnormale omstandigheden danwel onzorgvuldig is gebruikt. Onze garantieregeling geeft u recht op herlevering van het product of terugbetaling. Indien het product niet meer leverbaar is dan wordt het aankoopbedrag terugbetaald. Inzake retourzending van goederen die u niet door ons laat ophalen is het transportrisico voor uzelf. Schade of kosten ten gevolge van het gebruik van de producten vallen buiten de garantie of aansprakelijkheid van Installand.nl.

Klachtenafhandeling en reclamaties

Indien u beschadigde of verkeerde producten heeft ontvangen van ons, dan dient u dit binnen 24 uur aan ons te melden. Ook indien een product binnen de garantietermijn defect is geraakt kunt u dit bij ons melden. Dit kan bij voorkeur per e-mail of telefonisch.
  • Email:info@installand.nl
  • Telefoon:026-3760218 
  • Postadres:  Installand B.V., Postbus 5169, 6802 ED, Arnhem

Na ontvangst van uw klacht ontvangt u van ons een bevestiging. Onze binnendienstmedewerkers zullen de klacht beoordelen en deze zo mogelijk direct proberen op te lossen. Mocht het meer tijd nodig hebben, dan stellen wij u hiervan per email op de hoogte. De klachtafhandeling betreffende producten die na gebruik defect zijn geraakt neemt over het algemeen enkele weken in beslag, aangezien deze producten doorgaans ter beoordeling/reparatie naar de fabrikant moeten worden opgestuurd.

Geschillen

Geschillen worden behandeld conform Nederlands recht door de rechtbank in uw regio of de rechtbank in Arnhem. Het is ook mogelijk contact op te nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk. Mocht de bemiddelingspoging om enige reden niet tot een bevredigende oplossing leiden, dan bestaat de mogelijkheid om uw geschil voor te leggen aan de Geschillencommissie (SGC). Tot 1 jaar na het indienen van uw klacht bij Installand mag u uw geschil voorleggen aan de Geschillencommissie. 
Copyright © 2024 Installand B.V.